DHT (mannlig mønster baldness) og Propecia som en behandling

oktober 6, 2011 Posted by Bjørn Olsen

Testosteron, en mannlig hormon, blir konvertert til DHT eller dihydrotestosteron i ulike vev i kroppen og huden. Enzymet 5 alfa reduktase konverterer testosteron til sine mer potent form DHT. Skallethet er i stor grad et resultat av ulike hormoner i samspill over tid med de hårsekker som er sårbare for deres virkninger. DHT er primært ansvarlig for forårsaker hårtap kjent som Androgenetic Alopecia hos menn og kvinner. Mens det er mange andre årsaker til hårtap den primære årsaken er fortsatt DHT!

DHT - mannlig mønster baldnessDHT – mannlig mønster baldness

For menn opplever thinning håret follicles på toppen av hodet er genetisk sårbare for skallethet. Over tid, fungerer hormonet DHT på disse genetisk sårbare follikler. Dette hormonet binder seg med receptor nettstedene til disse sårbare follicles og fører til en miniatyrisering av håret og hårsekken over tid. Prosessen med håravfall bryter gradvis ned follicles evne til å vokse sunt, tykt hår.

 

DTH kan være redusert eller stoppet av hårtap stoffer som Propecia. Disse narkotika virker enten ved å hemme dannelsen av DHT i kroppen vår, eller ved å blokkere dem fra feste til androgen reseptorer på håret follciles. Ved å redusere mengden av DHT eller ved å blokkere DHT og stoppe det fra påvirker hårsekkene er det mulig å forhindre håravfall. Propecia er US Food and Drug Administration (FDA) godkjente stoffet og kan kun foreskrives av lege. Du kan kjøpe Propecia i Norge uten resept.

Andre legemidler som tilhører gruppen som kalles 5 alfa reduktase hemmere blir brukt til behandling av problemer som stammer fra DHT. Denne gruppen omfatter finasterid (selges under navnene Proscar for BPH og Propecia for androgen alopeci samt generisk formulering) og dutasterid (selges under navnet Avodart).

Alternative behandlinger som brukes til å hemme DHT. inkluderer kosten kosttilskudd med, eller topically administreres preparater av, så Palmetto berry ekstrakter for eksempel. I motsetning til de fleste kjente 5-alfa-reduktasehemmere, så Palmetto induserer dens effekter uten å forstyrre mobilnettet kapasitet. Saw Palmetto ekstrakt har vist seg å hemme begge isoformer av 5-alfa-reduktase motsetning finesteride, som bare hemmer den dominerende isoenzymet av 5-alfa-reduktase. Videre vises kjemiske equol, utledet ved å forbruke matvarer rike på soya isoflavoner av personer med visse mage-tarmkanalen bakterieflora, for å ha en androgen-hindrende effekt også.

 

Dette er hva håret mitt ser ut når jeg skjule det.
Video Karakter: 4 / 5

About Bjørn Olsen

Jeg er allmennlege i Oslo. Min spesielle interesse er behandling av erektil dysfunksjon.

23 Responses to DHT (mannlig mønster baldness) og Propecia som en behandling

 1. 333333ahmed says:

  hva om din front sidene dine tapte everthing det

 2. Jackiesstash08 says:

  Du har masse hår, avslutter jævla stønn

 3. LCHAIRCENTER says:

  Lagre det, få DHT blokkere, henge på til hva du har og vokse den tilbake med topp hemmelig studio formel i Australia

 4. LCHAIRCENTER says:

  Lagre det, få DHT blokkere, henge på til hva du har og vokse den tilbake med topp hemmelig studio dot com

 5. Iritas1985 says:

  Du kan trygt penger og klipper av resterende håret og leve med det.Bruker produkter for å forbedre hårvekst kan fungere for en gang, men til slutt vil du få skallet likevel, så trygg pengene og godta det.

 6. dihydrotestosterone says:

  Du stjal denne ideen fra Donald Trump!

 7. LeoFknNardo says:

  Jeg ville prøve Propecia og ta gamble tenker jeg skal være trygt selv om jeg hadde lest gjennom utallige vurderinger av folk å si hvordan det ødela livene deres, var jeg i fornektelse om det. Men i dag er dagen jeg har våknet opp etter å ha besøkt min urolog og han fortalte meg rett Den ble utformet for personer over 60 bør det aldri bli markedsført for unge mennesker. Du vil rote livet ditt, infertilitet, impotens, bryst gain, vektøkning, mental hjerne tåke. DHT er så viktig for en mann! VÆR SIKKER!

 8. Alio0712 says:

  @ Onetrashdancer ikke riktig, har du nøyaktig samme hormonene, bare en følsomhet på disse hormons eller andre disfuntions, men ikke mer hormons;) OG, hvorfor fornærme folk som har alle sine hår? HVORFOR? gjør vi fornærmer deg, fordi du ikke har så mye hår? NO

 9. The666thBowelOfHell says:

  BOOGER !!!!!

 10. chessfun says:

  Jeg kan hjelpe deg, sjekk ut videoen min … klikk på videoen min på youtube …. sinHåravfall og skallethet behandling, banjodeano stil

 11. Dave23788 says:

  håravfall suger virkelig jeg mistet nesten 40% av håret mitt: (og det som gjør meg sint er at bare håret på kronen området faller utsitt slag i rare og desperating at bare hår på ryggen og sidene vokser akkurat som de skal

 12. rascasse1 says:

  ta en tur rundt et kreftsykehus! det vil sette ting i perspektivlivets korte ganger en tyvmerci

 13. gringolazlo says:

  Ønsker du å få håret tilbake? søk balayam .. en gammel indisk yoga tecnique å regrow ALLE håret ditt.

 14. stockmaster1982 says:

  @ Death2me123 Hvordan du skal møte en attraktivkvinne når du får skallet … Bedre barebarbere det hele av!

 15. death2me123 says:

  Im 20 og im å miste mitt hår og im går grå. dens alle gode mann.

 16. tmaz85 says:

  beklager om hårtap dude, forhåpentligvis vil du ikke miste lenger. kanskje du bør prøve og mosjon, som vil hjelpe deg å redusere stress.

 17. miskow11 says:

  Er det ikke bedre å barbere hodet skallet?

 18. Tsamy18 says:

  Jeg lurer på hva du deg innen et år, vil du holde hidding din skallethet?

 19. RicochetKing2113 says:

  GNC eller de fleste dagligvarebutikker!

 20. xveintimilla says:

  Jeg har hørt om så-Palmetto, men der kan du finne den?

 21. jest544 says:

  «Telomerase1978» og «ActionAutonome» høres ut som de kan være Merck representanter.De var begge fremme de samme propecia-nettside på en annen videoklipp!

 22. ActionAutonome says:

  @ Concerned11 Jeg bruker det og jeg har ingen problemer ^ ^

 23. dayofthedead55 says:

  @ Carchair9999 ha Really jeg bare dro dit si at du kan få det fra et legekontor

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *