Håravfall statistikk

juli 10, 2011 Posted by Bjørn Olsen

Alopecia eller Androgenetic mannlig mønster baldness står for mer enn 96% av hårtap hos menn. Ved en alder av 35 mer enn 70% av skandinaviske menn vil oppleve noen grad av appreciable håravfall, og ved en alder av 51 lag 87% av menn har betydelig thinning hair.

Androgenetic mannlig
Håravfall er vanlig problem i mange norske menn, betyr det ikke diskriminerer og ikke en type person som vil være en felles faktor i å få det. Håravfall generelt påvirker omtrent 100 000 mennesker bare i Norge alene. 55 prosent av menn vil ha merkbar hårtap i en alder av 40 år. Enten fra Androgentic Alopecia eller Alopecia areata eller arvelig, statistikken er fortsatt den samme.
Androgenetic Alopecia er en svært vanlig hårtap tilstand som påvirker både menn og kvinner, men risikoen faller mer hos menn enn hos kvinner. Denne tilstanden rammer vanligvis menn og kvinner over 44 år og kvinner som opplever pre menopause kan utvikle dette hårtap tilstanden. Denne tilstanden er ganske mye en kosmetisk lidelse, vil det ikke påvirke noen psykologiske oppførsel som mange kanskje tror det gjør. Men studier har vist at denne tilstanden fungerer ved at den tillater det ultrafiolette stråler treffer hodebunnen og derfor øker mengden av aktinisk skade, som er den strålingen som forårsaker en kjemisk effekt. Med menn kan det øke risikoen for hjerteinfarkt. Husk at disse teoriene ikke er fakta, er studier fortsatt bli utført for å avgjøre om disse er sanne eller ikke. Alopecia sies å skje mest i kaukasiske menn da i asiater, så Afro amerikanere og deretter i indianere og eskimoer. Selv om alle disse etniske løpene det har påvirket, ble mennene 40 år og kvinner var 30 år og eldre. Noen annen statistikk på grunn av androgen alopeci er:

 • 13 prosent av pre menopausal kvinner har hatt noen bevis på tilstanden;
 • 75 prosent av kvinner kan oppleve denne tilstanden 65 år eller eldre.

Den medisinske behandling for menn bruke en Minoxidil som Rogaine for denne tilstanden, så vel som mannlig mønster baldness. Den andre behandlingen kalles Finasteride (Propecia 1 mg) som er en type steroid som brukes til å forynge hårsekkene. Med både behandlinger må du bruke dem for minst ett år før du vil merke en forskjell. Hvis du begynner en behandling du må holde på den, vil helst ut av behandlingen være et skritt tilbake.

About Bjørn Olsen

Jeg er allmennlege i Oslo. Min spesielle interesse er behandling av erektil dysfunksjon.

10 Responses to Håravfall statistikk

 1. Andrew Walsman says:

  I was recommended Propecia from my doctor a couple months ago and I am so thankful that it has been working for me. I would definitely recommend it. https://edonlinestore.net/buy-propecia-online-au-en.html

 2. Morten Bjornstad says:

  Å miste håret mitt har vært en av de verste opplevelsene noensinne og har påvirket selvtilliten min sterkt, så jeg hadde store forhåpninger om Propecia, men dessverre fungerte det ikke som forventet

 3. Mathias Elden says:

  Jeg mistet mesteparten av håret mitt i midten av tjueårene. Å våkne opp hver dag og se det i dusjen var ikke en god følelse. Jeg prøvde mange produkter til ingen nytte. Da jeg fant Propecia var jeg skeptisk, men all frykt ble roet ned etter at resultatene begynte å vises. Det fungerer virkelig … det er den virkelige avtalen.

 4. Sebastian Williamsen says:

  En av de beste beslutningene jeg tok for sent. Jeg hadde i utgangspunktet gitt opp kampen, men jeg bestemte meg for å prøve dette, og det fungerte bra. Jeg er mye mer trygg på utseendet mitt enn før. Jeg la merke til at jeg begynte å utvikle noen mannlige bryster, men dette var sannsynligvis på grunn av latskapen min. Jeg begynte å trene litt mer, og problemet gikk noe ned.

 5. Sigve Enstad says:

  Jeg har tatt dette stoffet etter at jeg begynte å miste håret mitt i en alder av 31. Jeg tror jeg prøvde 1 mg i omtrent 3 måneder, og jeg fikk nesten alt håret tilbake. Det var den raskeste og enkleste ikke-smertefulle opplevelsen noensinne

 6. Oddbjorn Westgard says:

  Jeg er 24, men jeg har oppgitt å oppleve hårtap når det går i familien min. Jeg har tatt Propecia i omtrent 6 måneder nå, og jeg er så fornøyd med resultatene. Jeg har virkelig lagt merke til bremset i håravfallet mitt.

 7. Aksel Kolden says:

  Den sjette gangen jeg tok 1 mg Propecia begynte jeg å miste håpet, men jeg våknet og så inn i speilet og merket tydeligvis en bedring etter bare noen få uker.

 8. Viggo Vig says:

  Da jeg fylte 32 år, la jeg merke til en økende skallet flekk på toppen av hodet. Legen min begynte Propecia. Håret ble sort igjen og vokste i små flekker rundt det skallede stedet. Jeg opplevde også bivirkningen av depresjon og en liten mangel på energi. Jeg har brukt stoffet i noen måneder, jeg vil fortsette og se om ulempene veier dårlige.

 9. Kjetil Meland says:

  Å miste håret mitt i begynnelsen av 40-årene passet ikke bra med meg og egoet mitt. Når jeg møter det faktum at jeg ble eldre, hjalp ikke egoet mitt noe. Men Propecia hjalp meg definitivt med å få tilbake noe av håravfallet etter å ha tatt det en stund. Jeg er veldig glad for at jeg fant Propecia.

 10. Pingback: Levitra: Part One: Erectile Dysfunction and What It Can Do for You – The Love of Bitsch 569

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *