Propecia Versus Rogaine

august 25, 2012 Posted by Bjørn Olsen

Mens hårtap medisiner Propecia og Rogaine kan være effektive Hårtap behandlinger tatt separat eller som en del av den samme Etterveksten regime, har de ikke fungerer på samme måte.

Når først annonsert som kurer for håravfall, både Rogaine (minoxidil) og propecia (finasteride) ble hyllet for å være like viktig som innføring av p-piller og Salk vaksine. Til slutt vil gå skallet være et valg, ikke et uforanderlig dom i naturen.

Begge har vært tilgjengelig for en generasjon av bruk og viste seg å være nyttig for menn (både medisiner) og kvinner (Rogaine bare). Men hver kommer med sitt eget sett av effekt, bivirkninger og kostnader. Følgende er fordeler og ulemper med hver, for å hjelpe deg å avgjøre om enten er riktig for deg.

Propecia & Rogaine: Ekstern versus intern applikasjon

Rogaine brukes topically til skalp (skum eller lotion), og Propecia er tatt internt som en pille.

Rogaine må påføres to ganger daglig uten avbrudd å forbli effektive, og uavbrutt bruk kreves av Propecia samt.

For mange folk noe du søke direkte på huden vil alltid være å foretrekke fremfor en intern medisinering. Dette er fordi noen medisiner som passerer gjennom fordøyelsessystemet og leveren kan være skadelig for visse indre organer. Det er ingen kjente alvorlige skadelige effekter på leveren eller andre indre organer fra å ta Propecia.

Propecia & Rogaine: Effektivitet

Både Propecia og Rogaine er effektive, men i varierende grad med ulike typer mennesker. Propecia, ifølge Merck & Co, sin produsent, stopper håravfall i et flertall av de som tar det (86 prosent) og hjelper regrow hår i nesten halvparten (48 prosent) av pasientene. Produktet er ikke tilgjengelig for kvinner. Rogaine er 30 til 40 prosent effektiv i sin vanlige (2 prosent) formulering og mellom 50 og 60 prosent med ekstra styrke (5 prosent) versjon. Tett gjenvekst av hår, men er mindre vanlig (8 prosent av brukerne), og faktiske gevinster i håret teller er sjeldnere i tillegg (30 prosent). Det er mer effektivt for kvinner enn for menn.

Med både Propecia og Rogaine, tidligere bruk hos pasienter under 40 vil gi de beste resultatene. Og skallethet som forebygges eller reverseres tendens til å være på toppen av hodet, ikke ved hårfestet (som vil fortsette å falle over tid).

Propecia & Rogaine: Store og små bivirkninger

Rogaine kan forårsake hudirritasjon, som inkluderer brenning, skalering, kløe, tørrhet og flassing, på det punktet av søknaden (kronen av hodet). Brukere rådes til å begrense soleksponering på grunn av dette. Andre, sjeldnere bivirkninger inkluderer svimmelhet, rask puls, brystsmerter, hevelse (mage, ansikt, hender eller ankler), pustevansker og vektøkning. Kvinner som er eller som kan bli gravide anbefales mot å bruke Rogaine.

Propecia er spesielt problematisk for kvinner som kan være gravid (og særlig deres mannlige fostre). Mere eksponering til en brutt pille, i kontakt med huden, kan føre til genital abnormaliteter i den mannlige fosteret. Menn tar Propecia erfaring – med en hastighet på ca 3,8 prosent – bivirkninger, som kan omfatte erektil dysfunksjon, redusert volum av ejakulere og redusert libido, samt kløe, utslett, hevelse i lepper og ansikt og testicular smerte <. / p>

Propecia & Rogaine: Kan de kombineres

FDA (Food and Drug Administration) tar ingen offisiell stilling til om kombinasjonsbehandling, ved hjelp av både Rogaine og Propecia, er enten farlig eller mer effektive, eller begge deler. Flere online nettsteder har personer som påberoper seg en synergistisk effekt av å bruke begge samtidig.

Kostnader og resept vs over disk

Rogaine i en 5 prosent løsning starter på ca $ 19 for en tre-måneders forsyning – generiske merker er rimeligere enn den opprinnelige merkevaren, som kan være priset til mer enn to ganger så mye. Det har vært tilgjengelig uten resept siden 1998. Propecia spenner i pris via online leverandører fra $ 28 til $ 71 for en månedlig forsyning. Det krever en resept fra en lege.

Så enten har Propecia eller Rogaine levd opp til forventningene sin? Det synes å avhenge av den enkelte bruker dem. Personlige valg om kostnader, bivirkninger og daglig vedlikehold tidsplaner er generelt hva som driver folk til å prøve og fortsette å bruke disse medikamentene (eller ikke).

Russ Klettke er frilans helse og ernæring forfatter. Russ er også en medvirkende forfatter HairLossDotCom, der han skriver om Hårtap behandlinger og hårtap medisiner som Trichotillomania

About Bjørn Olsen

Jeg er allmennlege i Oslo. Min spesielle interesse er behandling av erektil dysfunksjon.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *