Seksuelle bivirkninger av Propecia

august 9, 2012 Posted by Bjørn Olsen

en hårtap Doctor Diskuterer Propecia sin seksuelle bivirkninger

Mens Propecia er det eneste FDA-godkjente muntlig resept diett for å hjelpe stoppe hårtap hos menn, bruk av medisiner kan utgjøre noen seksuelle bivirkninger, men ikke permanent, legene sier.

«Jeg kaller det vitamin P,» sier Dr. Sara Wasserbauer, en Walnut Creek-, California-basert bord-sertifisert hår transplantasjon kirurg, «fordi tas daglig, styrker det follicles og holder dem vokse, noe som er spesielt nyttig i hårtransplantasjon kirurgi tilfeller, hvor du ønsker å stoppe noen ekstra hårtap rundt den nylig transplanterte området. » Dr. Laurence Kirwan, en plastisk kirurg som spesialiserer seg på hårtransplantasjon, som nylig hadde sin egen hårtransplantasjon, sverger ved Propecia. «Propecia stopper håravfall fra å øke, og hjelper transplantasjon grafts vokse i sterk og sunn, så jeg bruker det selv.»

Mulige seksuelle bivirkninger av Propecia i en liten prosentandel av menn

Propecia (generisk, finasterid) er også varslet av unge menn som ønsker å holde sine follikler i live, men det kommer ikke uten noen bivirkninger , ifølge Propecia eget nettsted.

Selv om det i kliniske studier av Merck Research Laboratories, skaperne av Propecia, disse bivirkningene var minimale, de er en viktig faktor fordi de er seksuelt i naturen. Ifølge stoffet webområde, kan seksuelle bivirkninger av Propecia er:

• Redusert seksuell lyst
• ereksjonsproblemer
• Nedgang i sæd telle
• Bryst utvidelse eller ømhet
• væske fra brystvortene

Kirwan fortsetter, «Når det gjelder seksuelle bivirkninger, jeg har ikke hatt noen, men hvis jeg gjorde det, ville jeg slutte å ta medisinen umiddelbart fordi litteraturen viser at bivirkningene er forbigående og vil løse ved å stoppe Propecia permanent. Jeg kan se hvordan menn ville bli vettskremt, men den lille andelen menn dette skjer for å ville mest sannsynlig ikke være deg. «

I kontrast, forklarer Wasserbauer som vanligvis seksuelle bivirkninger vil avta når kroppen acclimates til medisiner, så hun foreslår å vente det ut for et par uker. Siden Propecia fører til en økning i testosteron i utgangspunktet, når du begynner å ta det, svarer kroppen din ved å redusere testosteron produksjonen, noe som kan føre til seksuelle bivirkninger. «Hva de fleste menn ikke skjønner, eller ikke ønsker å vente på, er at testosteron ubalansen korrigerer seg selv etter noen dager og eventuelle seksuelle bivirkninger vil avta, så jeg råder mine mannlige pasienter å vente det ut før avvikling eller gi opp på Propecia. «

Nåværende studier på seksuelle bivirkninger av Propecia:? Midlertidig eller permanent

Ifølge Propecia nettsted, reversert eventuelle seksuelle bivirkninger ved seponering av medisiner, men nylig, en ny studie, publisert i desember 2010 utgaven av Journal of Sexual Medicine, satt ut for å definere seksuelle konsekvenser av Propecia bruk. «Selv om de negative bivirkningene av disse midlene er tenkt å være minimal, forblir omfanget av bivirkninger på seksuell funksjon, gynekomasti, depresjon, og livskvaliteten dårlig definert,» sier studiens mål. Etter en gjennomgang av all litteratur og studier, fant forskerne uønskede vedvarende seksuelle bivirkninger i en liten undergruppe av menn.

Eksperimenter med riktig dosering av Propecia for deg

Dr. Robert Bernstein, hår transplantasjon kirurg og håravfall spesialist ved Bernstein Medical Center for Hair Restoration i New York City, råder sine mannlige pasienter som tar Propecia som opplever bivirkninger som plager dem til å utføre følgende dosering evalueringen:

• avvikle Propecia til bivirkningene har gått
• For 2 uker, ta en fjerdedel pille en dag
• Hvis det ikke er noen bivirkninger, ta en halv pille per dag for de neste 2 ukene
• Hvis ingen bivirkninger oppstår, gå tilbake til full dose av en pille per dag
• Hvis du opplever bivirkninger, gå tilbake til det nivået at du hadde ikke noe problem og bo på dette nivået i minst 1-2 måneder før du prøver å øke dosen igjen

Den nederste linjen, konkluderer Wasserbauer, er din egen komfort nivå og betaler oppmerksomhet til kroppen din til å oppveie eventuelle bivirkninger mot fordelene du opplever med Propecia å behandle hårtap.

Naomi Mannino er en frilans forfatter som skriver om helse, skjønnhet og mote. Hun er en medvirkende forfatter for HairLossDotCom og skriver om Hårtap behandlinger og håravfall tilstander som alopecia areata.

About Bjørn Olsen

Jeg er allmennlege i Oslo. Min spesielle interesse er behandling av erektil dysfunksjon.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *